Cel·la de Sant Romą de Casamor
< anterior Inici Catalunya Alt Empordą Cabanelles següent >
castellano - franēais

Alt Empordą

Es tractaria d’una cel·la monąstica fundada al segle IX des de Sant Pere d'Albanyą d'on hi passaria a dependre. És esmentada el 844 en un precepte del rei franc Carles el Calb, juntament amb Sant Miquel de la Cirera. Poc després, el 869, va passar a dependre, igual que la casa mare de Sant Pere, de Santa Maria d'Arles. Com a establiment monąstic devia desaparčixer al segle X ja que no es troba esmentat com a tal en cap document més. Al segle XIII ja era una església parroquial depenent del bisbat de Girona, tot i que Arles encara hi mantenia alguns drets. Ara és una ermita amb construccions del segle XVIII, conservades parcialment.

Sant Romą de Casamor