Servites

Convent de Santa Maria de GrÓcia d'Emp˙ries
< anterior Inici Catalunya Alt EmpordÓ l'Escala segŘent >
castellano - franšais

Alt EmpordÓ

Es tracta d’un convent de servites fundat el 1605 en el lloc d’una antiga capella dedicada a Nostra Senyora de GrÓcia. Una llegenda diu que la imatge de la Mare de DÚu que es venerava en aquella primera esglÚsia fou portada de manera sobrenatural des d’algun indret d’Espanya a causa de l’estat d’abandˇ en que es trobava en el lloc original. El convent va mantenir la seva activitat fins l’exclaustraciˇ, quan la comunitat es va dispersar. Entre els anys 1914 i 1936 es va restaurar l’esglÚsia com a seu del museu de la zona arqueol˛gica que l’envolta.

Santa Maria de GrÓcia

L'esglÚsia del convent en ru´nes (1899)