Cel·la de Sant Baldiri de Tavellera
< anterior Inici Catalunya Alt Empordà el Port de la Selva següent >

Alt Empordà

Es tracta d’una antiga església que en el segle VIII havia estat la seu d’una petita cel·la monàstica. A la primera meitat del segle X és esmentada l'església de Sant Baldiri, com a possessió de Sant Pere de Rodes i un precepte de Lluís IV l’esmenta relacionant-la també amb aquell monestir. Aquesta església de Sant Baldiri es troba en altres documents d’aquell segle, també depenent de Sant Pere de Rodes, i servia a la població que s’escampava al seu voltant. Al segle XVI es va bastir la torre rodona. Més endavant va esdevenir santuari i ermita i en època barroca es va reedificar. Finalment va quedar abandonada i coberta per la vegetació. Actualment s’ha consolidat i restaurat.

Sant Baldiri de Tavellera

Lluís IV