Antonians

Convent de Sant Antoni de Valls
< anterior Inici Catalunya Alt Camp Valls següent >

Alt Camp

Com és habitual en aquest orde, el convent i hospital de Sant Antoni estava situat prop d’un portal de la muralla que tancava la vila, el del camí de Montblanc, que portava també el nom de Sant Antoni. Hom ignora la data de la seva fundació, probablement a començament del segle XIV. L’any 1723 els antonians van demanar el trasllat del convent a causa de l’estat ruïnós en que es trobaven els edificis, el 1735 es va posar la primera pedra del nou establiment intramurs i l’any següent ja es va beneir. S’hi van estar fins l’extinció de l’orde, el 1787, els seus béns van passar a l’hospital de Sant Roc, mentre que l’església esdevindria parroquial.

Sant Antoni de Valls
L'església de Sant Antoni