Servites

Convent dels Dolors. Sant Llorenç de Vila-rodona
< anterior Inici Catalunya Alt Camp Vila-rodona següent >

Alt Camp

Convent de frares servites fundat a Vila-rodona l’any 1599 per Cristóbal de Borja i Jeroni Nogués gràcies al suport del bisbe de Barcelona. La seva església era dedicada a Sant Llorenç; de vegades el convent s’esmenta sota l’advocació de la Mare de Déu dels Dolors i altres cops sota la de Sant Llorenç. Va patir especialment els efectes del Trienni Liberal, quan la casa fou saquejada. Amb l’exclaustració de 1835 va quedar abandonat, amb l’església força malmesa i el convent derruït, fins i tot es va utilitzar de cementiri.

Convent dels Dolors de Vila-rodona