Priorat de Santa Maria de la Bleda

Priorat de Bleda

(Santa Margarida i els Monjos, Alt Penedès)

Santa Maria de la Bleda

Es tractaria d’un priorat depenent de Sant Pere de Casserres situat a Santa Margarida i els Monjos tot i que el nucli habitat de la Bleda pertany al terme de Sant Martí Sarroca.

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

L’església s’esmenta per primer cop el 1032, pertanyia a Casserres des del 1247 i el 1277 en una visita efectuada pel monestir de Cluny, d’on depenia Casserres, hom fa constar que la casa havia estat ocupada per monjos, però en aquell moment l’església ja estava servida per un clergue. El 1315 s’esmenta com a parròquia depenent de Casserres i que administrava els béns que aquell monestir tenia a la Bleda.