Benedictins Priorat de Santa Maria de Bleda
< anterior Inici Catalunya Alt Penedès Santa Margarida i els Monjos següent >

Alt Penedès

Es tractaria d’un priorat depenent de Sant Pere de Casserres situat al terme de Santa Margarida i els Monjos malgrat que el nucli de la Bleda es troba a Sant Martí Sarroca. L’església s’esmenta per primer cop el 1032, pertanyia a Casserres des del 1247 i el 1277 en una visita efectuada pel monestir de Cluny, d’on depenia Casserres, hom fa constar que la casa havia estat ocupada per monjos, però en aquell moment l’església ja estava servida per un clergue. El 1315 s’esmenta com a parròquia depenent de Casserres i que administrava els béns que aquell monestir tenia a la Bleda.

Santa Maria de Bleda
Imatge de Família Cuyàs, sense data