Benedictins Cel·la de Santa Maria i Sant Joan de Monistrol d'Anoia
< anterior Inici Catalunya Alt Penedès Sant Sadurní d'Anoia següent >

Alt Penedès

En aquest lloc hi devia existir una cel·la monàstica potser d'època visigòtica, que va donar nom a aquest indret. El 986 era propietat de Sant Cugat del Vallès, a qui el papa Silvestre II el 1002 confirmà la possessió d'aquesta "cel·la dedicada a santa Maria i a sant Joan". Ara, en aquest lloc hi ha l'església parroquial de Santa Maria.

Fou propietat de Sant Cugat fins el 1476 que passà al monestir de Sant Jeroni de la Vall d'Hebron. El 1503 l'església passa a dependre de Sant Sadurní de Subirats, i el 1658 se segregà d'aquesta. L'edifici es va refer totalment al segle XVI.

Monistrol d'Anoia
Monistrol d'Anoia