Monestirs de les
Monestir de Sant Bartomeu d'Inca
< anterior Inici Espanya

Inca

següent  >

Mallorca: Part Forana

Poc després de la conquesta de Mallorca (1229) es va bastir una capella al Puig d’Inca dedicada a la Magdalena. En aquest lloc hi va arribar el 1491 una comunitat de clarisses per fundar el segon monestir d’aquest orde a l’illa, més endavant aquella comunitat es va traslladar a Palma, passant abans per Esporles, on seria coneguda amb el nom de l’Olivar. El lloc abandonat per les clarisses fou ofert el mateix any de 1530 a les jerònimes de Palma amb la finalitat de fundar un nou monestir aprofitant les estructures conventuals anteriors, també aquell any hi va arribar la primera comunitat procedent del monestir de Santa Elisabet. Els problemes que havien tingut les clarisses i que van propiciar l'abandó del lloc, es van repetir una altra vegada i la nova comunitat es va desplaçar a un lloc més adient. Van ocupar l’antiga església de Sant Bartomeu, antiga parròquia d’Inca. Malgrat el suport que arribava de Ciutat, la comunitat va tenir una vida precària i la construcció del monestir es va allargar molt de temps. Malgrat aquells inconvenients la casa jerònima encara es manté activa i conserva el seu valuós patrimoni històric molt lligat a les ocupants i la seva història. Una figura destacada d’aquesta casa és sor Clara Andreu, venerada a l’església.

Sant Bartomeu d'Inca
El monestir de Sant Bartomeu d'Inca