Monestirs de les
Convent de Sant Domingo d'Inca
< anterior Inici Espanya

Inca

següent  >

Mallorca: Part Forana

Els dominics es van establir a Inca l’any 1604 gràcies a una iniciativa de fra Antoni Torrens, natural d’aquesta ciutat. La construcció de l’església es va fer durant la segona meitat del segle XVII, entre el 1664 i 1689, el claustre es va aixecar entre el 1730 i 1800. Després d’una exclaustració temporal entre el 1821 i 1823 la comunitat va refer-se tot i les pèrdues materials que havia sofert. Després de l’exclaustració definitiva de 1835 el lloc va passar a mans públiques, l’església va recuperar el culte el 1962 com a parròquia. El claustre va tenir diverses utilitats i darrerament (2003) s’ha restaurat.

Sant Domingo
Fornícula del portal de l'església de Sant Domingo d'Inca