Monestirs de les
Convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor
< anterior Inici Espanya

Manacor

següent  >

Mallorca: Part Forana

Aquest convent de Manacor fou fundat després de l’autorització signada per Felip II el 1576, era la segona casa dominica després de la que es va establir a Ciutat el 1296. La primera comunitat es va aixoplugar en unes cases particulars on van aixecar una primera capella dedicada a sant Vicenç Ferrer. Per una altra banda es va procedir a l’adquisició d’uns terrenys al costat de la primera instal·lació on bastir el convent definitiu en un lloc encara no edificat fora de l’antic nucli urbà. La construcció de la casa es faria des de finals del segle XVI fins el XVIII, l’església seria el resultat d’una ampliació de la capella primitiva i s’hauria enllestit durant la primera meitat del segle XVII, més endavant es farien altres obres importants ja sigui de restauració o de construcció de nous espais, com ara la capella del Roser.

Sant Vicenç Ferrer de Manacor
Església

Dominics

Claustre

Pel que fa al claustre, la seva construcció es va allargar des de finals del segle XVII fins la primera meitat del XVIII. La casa conventual va mantenir-se fins la seva exclaustració definitiva, a partir del 1835, quan hi havia una comunitat de 17 frares. El gruix de les construccions al voltant del claustre van passar a propietat pública i es van destinar a Ajuntament, jutjats i presó. L’església va recuperar el culte i el 1907 fou retornada als dominics.