Altres monestirs de Burgos

Burgos

Franciscans de Castrojeriz
(Castrojeriz, Burgos)
San Francisco de Castrojeriz
San Francisco de Castrojeriz (2001)

El convent franciscà de Castrojeriz fou fundat l'any 1315 per Fernando de Haro, que va posar una casa que tenia en aquest lloc a la seva disposició, es van establir en un indret apartat de la població, a llevant d'aquesta. Els framenors van considerar que la seva situació no era adient i van aconseguir un altre indret on aixecar el nou convent, el 1325 es va poder efectuar el trasllat. Després, la primera ubicació serviria a les monges de Santa Clara per establir el seu monestir. Un cop suprimit el convent a causa de la desamortització i desallotjat, va quedar abandonat i finalment convertit en cementiri, fins al 1889. Les ruïnes han estat molts anys abandonades i plenes de vegetació, tot i que el lloc s'ha desbrossat, encara és en estat de ruïna.