Castella i Lleó
Monestir de San Agustín de Burgos

Monestirs de Burgos

San Agustín de Burgos
San Agustín

Agustins

Malgrat que tradicionalment s’ha considerat aquest monestir com el primer que es va fundar a la ciutat, el cert és que la primera notícia documental del lloc no es troba fins l’any 1267, en una donació efectuada per Blanca de Portugal. Fou un centre de molta importància i va gaudir d’una especial devoció gràcies a que aquí es conservava el conegut Crist de Burgos, que ara és a la catedral. Aquesta devoció va ajudar la seva prosperitat.

San Agustín
San Agustín

Va patir els efectes de la Guerra del Francès i el 1838 la comunitat el va abandonar. Després de la desamortització el lloc va ser adquirit per la Diputació de  Burgos, que encara és el propietari. Es va rehabilitar entre els anys 1998 i 2002 per adaptar les restes a altres usos.

San Agustín

San Agustín