Castella i Lleó
Convent de Santa Clara de Burgos

Burgos
Monestirs de Burgos

Santa Clara de Burgos

Clarisses

La fundació del monestir de clarisses de Burgos està envoltada de notícies poc precises. Aquesta s’hauria fet al voltant de l’any 1234 a partir d’un beateri reunit a l’ombra de la casa dels franciscans de la mateixa ciutat i que haurien ocupat una església dedicada a Santa Marina, o María, potser des del 1230. El 1234 el papa Gregori IX va donar el seu vist-i-plau a l’establiment monàstic després de rebre una delegació de les mateixes monges que s’havien traslladat a Roma amb aquesta finalitat.

Poc després començaria la construcció d’un nou complex monàstic pel desenvolupament de la seva activitat, aquestes construccions es van anar aixecant en el decurs dels segles següents, sobretot durant el segon quart del segle XVI, sota el patronatge de Pedro de Salamanca. La comunitat de clarisses encara ocupa el monestir.