Castella i Lleó
Convent de La Inmaculada Concepción de León
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Lleó següent >

Lleó

Es tracta d’un convent de monges concepcionistes fundat a Lleó per iniciativa de Leonor de Quiñones, persona vinculada a la cort de la reina Isabel de Portugal, esposa de Joan II de Castella. Quan la reina va morir, la fundadora es va retirar per viure en comunitat amb altres dones. Més endavant, el 1516, va fundar el convent en la seva casa familiar de Lleó, l’establiment va rebre béns i beneficis que li van permetre el seu desenvolupament i fins i tot fundar des d’aquí les cases noves de Ponferrada (1524) i Vilafranca del Bierzo (1543), a més d’ampliar la seva.

Inmaculada Concepción de León
Inmaculada Concepción de Lleó

Concepcionistes

El 1704 va patir un incendi, el que va obligar a les monges a refugiar-se al convent proper de Santa María de Carbajal. Per altra banda no va patir directament els efectes de la Guerra del Francès i va seguir mantenint la seva activitat amb poques variacions. Més endavant, entre el 1868 i 1875 la comunitat es va veure obligada a deixar el convent i refugiar-se amb les clarisses descalces de la Santa Cruz. Actualment encara ocupen el convent, que es manté en activitat.