Castella i Lleó
Monestir de Santa María de Nogales
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Lleó següent >

Lleó

El lloc de Nogales fou donat pel rei Alfons VII l’Emperador a Vela Gutiérrez en agraïment als serveis prestats, el 1150 aquest personatge i la seva esposa Sancha Ponç de Cabrera van donar aquesta possessió a l’orde de Sant Benet amb la voluntat de fundar-hi un monestir benedictí. Aquesta empresa no va arribar a bon port, quan el 1160 va morir el fundador les monges van retornar al seu monestir d’origen.

Santa María de Nogales

Benedictines

Filiació de Nogales

Abadia de Claravall (Aube)
Monestir de Moreruela (Zamora) / 1145
Monestir de Nogales / 1164

El 1164 la vídua va dirigir-se a la comunitat cistercenca de Moreruela de la que va aconseguir una segona fundació, aquest cop amb monjos cistercencs. Aquesta vegada la iniciativa va seguir endavant i el monestir va poder assegurar la seva existència gràcies a múltiples donacions i, sobretot en rebre protecció de la poderosa família Quiñones. Actualment el lloc es troba en ruïnes.

MNAC / Santa María de Nogales
Capseta amb guerrers (1250-80?)