Castella i Lleó
Convent de San Francisco de Cuéllar
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Segòvia següent >

Segòvia

Aquest convent figura esmentat per primer cop l’any 1247 en una butlla del papa Innocenci IV, les seves notícies són escasses, el 1413 el papa Benet XIII va emetre una nova butlla dirigida a aquesta casa. El convent fou patrocinat per Francisco Fernández de la Cueva, segon duc d’Alburquerque i els seus successors. El 1736 la casa amenaçava ruïna i la comunitat es va veure obligada a deixar-lo i no va poder tornar fins el 1739, un cop restaurada. El 1773 va resultar inundada a causa d'una riuada. El 1809 el convent fou saquejat a causa de la guerra del Francès i va sobreviure amb penúries fins l'exclaustració definitiva el 1835. Després va viure un llarg període d’abandonament, fins que es va restaurar l’església, que es va inaugurar el 1856, el 1871 possiblement ja tornava a estar tancada. A causa de l’abandonament que patia, el 1912 les despulles dels ducs d’Alburquerque es van traslladar, a l’església del monestir de Santa Clara. D’aquí procedeixen els sepulcres d’alabastre de la casa d’Alburquerque, el de Mencía Enríquez de Toledo i el de Gutierre de la Cueva ara a la Hispanic Society of America, el de Francisco Fernández de la Cueva s’ha perdut.

San Francisco de Cuéllar

Franciscans