Castella i Lleó
Convent de la Trinidad de Cuéllar
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Segòvia següent >

Segòvia

El convent de trinitaris de Cuéllar fou fundat a les rodalies d’aquesta vila l’any 1219. A causa de la inconveniència del lloc, la comunitat es va traslladar a l’ermita de San Blas, un lloc més cèntric on hi havia una església que ja existia en el segle XIV i que en aquell moment estava abandonada i en ruïnes. El 1554 van prendre possessió de la nova casa gràcies al patrocini de les senyores Ana i Francisca de Bazán, la construcció de l’absis mudèjar i del claustre són d’aquella època. En aquest convent hi va estar sant Simón de Rojas (1552-1624). Consta que va patir els efectes de la guerra del Francès (1809) època en que fou saquejat. Més endavant es va poder recuperar la vida conventual de forma molt dèbil i tot va acabar amb la desamortització. Actualment l’església s’utilitza com habitatge.

La Trinidad de Cuéllar

Trinitaris