Castella i Lleó
Monestir de San Saturnino de Medina del Campo

San Saturnino de Medina del Campo
San Saturnino
Imatge de  Medina del Campo. Catálogo monumental

Premonstratencs

Es tracta d’un dels monestirs més antics de Medina del Campo, fou fundat abans del 1178 (potser el 1172) per un personatge d’origen francès, Andrés Bocos, que va portar del seu país d’origen les relíquies dels sants Sadurní i Antoni. En la fundació hi van participar els premonstratencs de San Pelayo de Cerrato (Palència). Durant algun temps fou un monestir doble, amb canonges i canongesses, fins que el 1233 es va fundar el monestir de Santa María de los Huertos, on es va traslladar la comunitat femenina. Mai fou un casa gaire important i el 1521 un incendi la va destruir però encara va mantenir la seva activitat fins el segle XIX, patint els efectes de la guerra del Francès i l’exclaustració, el 1835. Actualment només es conserva una part de l’absis.

San Saturnino
San Saturnino