Castella i Lleó
Convent de San Francisco de Medina de Rioseco

Monestirs de Medina de Rioseco

San Francisco de Medina de Rioseco
Convent de San Francisco

Franciscans

Aquest convent fou fundat gràcies al patrocini de l’Almirall de Castella Fadrique Enríquez de Velasco, la poderosa família del fundador ja havia protegit un altre convent franciscà proper a Medina de Rioseco, el de Nuestra Señora de la Esperanza de Valdescopezo, actualment desaparegut però que els Almiralls de Castella van continuar patrocinant i que no va desaparèixer fins poc després de la desamortització. El 1491 una butlla del papa Innocenci VIII va autoritzar la nova fundació de San Francisco de Medina de Rioseco, l’any següent van començar les obres i aviat es va començar a utilitzar algunes dependències, el 1520 es va consagrar la nova església. Va mantenir-se en activitat fins l’exclaustració, amb el parèntesi de la guerra del Francès, quan es va convertir en caserna. Actualment és la seu de Museo de San Francisco.