Castella i Lleó
Convent de San Juan i San Pablo de Peñafiel
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Valladolid següent >

Valladolid

El papa Joan XXII va atorgar la butlla fundacional del convent dominic de San Juan i San Pablo l’any 1318, el seu impulsor fou l’infant Juan Manuel, senyor de Pañafiel, qui va facilitar a la primera comunitat l’alcàsser que en aquest lloc havia aixecat el seu oncle, el rei Alfons X el Savi. La voluntat de Juan Manuel era que l’església del convent guardés el seu cos després de la seva mort, ocorreguda l’any 1349. La primera pedra de l’església es va posar l’any 1324. Tal com va disposar el fundador, el seu besnét va bastir la capella funerària l’any 1536. A mitjan del segle XVIII la casa fou víctima d’un incendi, més endavant va patir els efectes d’una ocupació militar en el marc de la guerra del Francès i el 1836 clausurat definitivament a causa de la desamortització.

San Pablo de Peñafiel

Dominics