Castella i Lleó
Convent de San Agustín de Valladolid

Valladolid
Monestirs de Valladolid

San Agustín de Valladolid

Agustins

El convent del agustins es va fundar en aquesta ciutat durant el regnat d’Enric III, fou Rui López Dávalos, conestable de Castella, qui va cedir el 1407 l’antic palau de Caterina de Lancaster (esposa d’Enric III) als agustins, després que el 1398 s’havia fet amb aquella propietat per donació de la reina. La seva època d’esplendor fou a partir del segle XVI, quan es va bastir l’església, única part que es conserva i encara parcialment, ja que el conjunt fou víctima de la guerra del Francès i després de la desamortització. El 1606 Juan de Tassis va adquirir el patronatge de la capella major que va destinar a panteó familiar i, a més, la va dotar amb rendes. A partir de 1835, un cop el lloc va quedar abandonat, va tenir diversos usos, entre els quals el de presó, actualment l’església és la seu del Archivo Histórico Municipal.

Gravat de F.J. Parcerisa publicat a
Recuerdos y bellezas de España