Castella i Lleó
Monestir de Santa Cruz de Valladolid

Monestirs de Valladolid

Santa Cruz
Santa Cruz de Valladolid

Sant Jaume de l'Espasa

El monestir de Las Comendadoras de Santa Cruz, de monges de l’orde de Sant Jaume de l’Espasa fou fundat a iniciativa de dues germanes: María de Zúñiga i María de Fonseca que van cedir unes cases al centre de la ciutat on es va aplegar la comunitat on elles mateixes hi van ingressar. Al segle XVII es va edificar una nova església, acabada el 1734, que encara es conserva juntament amb el claustre, edificat el segle XVI. Després de la desamortització el lloc fou ocupat per les Dominicas Francesas que hi van establir una escola coneguda com Las Francesas que més endavant es van traslladar a un altre indret i ara el lloc és una sala d’exposicions.

Santa Cruz