de Cantàbria
Monestir de San Martín de Elines
< anterior Inici Espanya Cantàbria següent >

Cantàbria

Es tracta d’una casa monàstica molt poc documentada. Hom suposa que durant els segles XII i XIII aquest lloc era un monestir benedictí, que més endavant esdevindria una canònica regular agustiniana i, potser, més endavant una col·legiata secularitzada. El 1541 aquella col·legiata fou suprimida en benefici de San Miguel d’Aguilar de Campoo. La manca de documentació es contraposa a la bellesa de l’església que encara es conserva, un edifici de nau única amb una àmplia mostra de decoració escultòrica, tant a l’interior com externament. A ponent es conserva un claustre de planta irregular de factura més moderna, del segle XVI. A més conserva testimonis de decoració mural. També s’han descobert fragments arquitectònics d’època preromànica, a més d’una bona mostra de sepulcres medievals.

San Martín de Elines

Canonges agustinians