Galícia
Monestir de Santa María de Cambre
< anterior Inici Espanya Galícia La Corunya següent >

La Corunya

Un document d’època moderna situa la fundació del monestir de Cambre en l’any 932, el cert és que aquesta es degué portar a terme en els primers anys del segle X. Hom coneix també que el 1115 la casa estava sota la direcció de l’abat Pedro. Es tractaria d’una fundació de caire particular, que en el segle XII es trobava a mans de la família Traba. També es considera que la casa hauria quedat sense comunitat, tot i mantenir el seu estatus de monestir. El 1184, Urraca González hauria sotmès aquesta casa a San Paio de Antealtares, esdevenint un priorat d’aquella casa compostel·lana. Aquest fet no va millorar la seva situació i en el segle XIV no tenia comunitat i mantenia funcions parroquials. L’any 1474 Cambre es va vincular a la col·legiata de Santa María do Campo, a La Corunya, fins que el 1531 va tornar a ser un establiment benedictí, esdevenint un priorat de San Martiño Pinario.

Santa María de Cambre