Galícia
Monestir de San Salvador de Cinis, Cins o Cines
< anterior Inici Espanya Galícia La Corunya següent >

La Corunya

Aquest monestir fou fundat al voltant de l’any 910 pels comtes Alvito i Paterna, es tractava d’una casa doble, amb monjos i monges, i de caràcter particular. La fundació fou confirmada i dotada de nou per Argilo, filla dels fundadors i el seu marit Aloito, l’any 915. La casa va mantenir el caràcter doble fins el 1108, data en que amb la intervenció del papa Pasqual II, va perdre la comunitat femenina, no sense oposició. És en aquest moment que hom pensa que va adoptar la Regla de Sant Benet. La casa va patir un llarg període de decadència i va perdre poder senyorial amb l’apogeu de la vila de Betanzos durant els segles XIV i XV. Fou suprimit com a monestir el 1517, annexionant els seus béns a San Martiño Pinario.

San Salvador de Ciinis
San Salvador de Cinis