Galícia
Convent de San Francisco de Lugo

Lugo
Monestirs de la ciutat de Lugo

San Francisco de Lugo

Franciscans

Tot i que no hi ha cap evidència, tradicionalment s’ha admès que aquest convent fou fundat a la ciutat de Lugo per sant Francesc en el seu viatge de peregrinació a Santiago de Compostel·la. Més enllà d’això, no és fins la segona meitat del segle XIII que comencen a trobar-se documents que fan referència ja a l’existència d’un convent franciscà a la ciutat. Després es troben altres actes on hi intervenen personatges de la reialesa i papes, en relació a aquest convent. Abandonat per la comunitat a causa de la desamortització, el 1835, més endavant es va poder recuperar i es va refer l’església. Conserva encara alguns elements d’època monàstica i medievals, com ara el claustre de tradició romànica tot i que bastit durant el segle XV.

Al centre de la ciutat de Lugo

Baldiri B. - Desembre de 2012