Galícia
Monestir de Santa María de Oia
< anterior Inici Espanya Galícia Pontevedra següent >

Pontevedra

Tot i que existeixen documents anteriors poc segurs, la primera notícia certa d’aquest monestir es troba en una donació efectuada el 1149 per Alfons VII de Castella i Lleó. Tradicionalment s’ha considerat que aquest monestir és el resultat de la integració de diversos establiments eremítics de les rodalies. Una llegenda moderna fa que el monestir fou fundat per monjos de Melón que van arribar fins aquí per mar. Inicialment es tractava d’una casa benedictina però després es va afiliar al Cister (potser el 1185). Es va beneficiar de les donacions efectuades pels monarques (Alfons IX, Sanç IV, Enric III...). En 1547 es va integrar a la Congregació Cistercenca de Castella. Després de l’exclaustració l’església va esdevenir parroquial.

Santa María de Oia
Santa María de Oia