Galícia
Monestir de San Xoán de Poio
< anterior Inici Espanya Galícia Pontevedra següent >

Pontevedra

Es tracta d’un antic monestir benedictí ara ocupat per una comunitat mercedària. Els seus orígens són una mica confusos i fins i tot la seva fundació s’ha volgut vincular a Sant Fructuós de Braga, cosa que sembla poder descartar-se. Hom coneix que fou dotat econòmicament pel rei Bermudo II (982-999) i per la reina Urraca l’any 1116. Després la casa va quedar vinculada a la seu de Santiago arran d’una donació efectuada per Fernando II, el 1169. A finals del segle XV l’establiment es trobava en decadència, una visita de l’any 1494 el troba en una situació caòtica. Més tard les circumstàncies van canviar i es va redreçar, l’any 1548 s’hi va fundar un prestigiós col•legi de teologia. Va mantenir la seva activitat com a comunitat benedictina fins el 1835, quan la desamortització va clausurar l’establiment. A partir del 1890 el lloc va passar a estar ocupat pels mercedaris, que encara es mantenen en aquest lloc.

San Xoán de Poio
San Xoán de Poio