Navarra
Monestir de San Jorge de Azuelo
< anterior Inici Espanya Navarra següent >

Navarra

El monestir de San Jorge de Azuelo té uns orígens poc clars. Hom té constància de l’existència d’una església en aquest lloc, al menys del segle X. Pel que fa al monestir, aquest figura esmentat en una donació feta pel monarca navarrès Sanç Garcés II Abarca, signada l’any 992.

Monestir d'Azuelo

Monestir d'Azuelo

Campanar

El 1052 Garcia Sanxes III el de Nájera va fer donació del monestir d’Azuelo al de Nájera, fundat llavors per ell mateix, i des d’aquell moment va passar a ser un priorat depenent d’aquell monestir de la Rioja, mantenint aquesta situació fins la desamortització. A començament del segle XIX va patir els efectes de la Guerra del Francès, quan va quedar pràcticament sense comunitat. Es va abandonar definitivament amb la desamortització. Actualment és la parròquia d’Azuelo, funcions que ja exercia en època monàstica.

Portada

Es conserva l’església, obra del segle XII, amb afegits posteriors. Hi ha restes escassos d’altres construccions annexes.

Portada

Monestir d'Azuelo