Normandia
Priorat de Saint-Martin i Saint-Vulgain de Sigy
< anterior Inici França Normandia Sena Marítim següent >

Sena Marítim

Monestir fundat el 1040 a Sigy per Hugues, senyor de La Ferté, moment en que aquest va aportar algunes donacions de béns i drets. L’abadia es va dedicar a sant Martí i sant Vulgain, aquest darrer era originari d’Irlanda i deixeble de sant Columbà (c540-615), a la seva mort, el 570, el seu cos fou venerat a Lens fins que el pare del fundador el va portar a la seva residència de La Ferté. Més endavant el seu fill portaria les relíquies a Sigy i li dedicaria l’abadia. Posteriorment les despulles es van traslladar a l’església abacial de Saint-Ouen. El fill del fundador, també anomenat Hugues, va fer-se monjo a l’abadia de Saint-Ouen de Rouen, moment en que li va aportar els seus béns, entre els quals la mateixa abadia de Sigy que va perdre el seu títol per esdevenir un priorat de Saint-Ouen. Sigy va mantenir la comunitat fins les guerres de Religió (segle XVI), a partir d’aquí només en va mantenir el títol, fins la Revolució.

Sigy
Església del priorat de Saint-Martin i Saint-Vulgain de Sigy