Abadia de Niedermunster
Abbaye Sante-Marie de Niedermunster / Inferius Monasterium
< anterior Inici França Gran Est Baix Rin següent >

Baix Rin

Aquest monestir es va fundar al voltant de l’any 700 per santa Otília des de l’abadia de Hohenbourg situada molt a prop, al cim de la muntanya, segurament sobre una capella anterior. La finalitat de la construcció fou la de facilitar l’arribada de pelegrins al monestir superior (el de Hohenbourg) i l’atenció dels mateixos. Inicialment es tractava d’una dependència d’aquell, però el 1016 Enric II del Sacre Imperi va independitzar el monestir de Niedermunster atorgant-li el dret de lliure elecció d’abadessa. En aquest lloc es venerava una creu que hom suposa de l’època de Carlemany que va arribar fins aquí de manera miraculosa cap el 800. L’església del monestir, de la que encara es conserven restes, es va bastir durant la segona meitat del segle XII (es va consagrar el 1180) gràcies al suport de Frederic I Barba-roja (1152-1190) tal com també va fer amb l’abadia de Hohenbourg. La guerra dels Camperols i els incendis de 1540 i 1572 van deixar el monestir en ruïnes i sense comunitat, convertint-se en una pedrera. Quan la comunitat va desaparèixer la creu que s’hi venerava es va portar al palau episcopal de Saverne i poc després a Molsheim (Baix Rin) i es va perdre amb la Revolució.

Niedermunster
Ruïnes de Niedermunster