Monestirs d'Alvèrnia
Roine-Alps
< anterior Inici França

Alvèrnia-Roine-Alps

Alt Loira següent >

Alt Loira

Aquesta és una antiga fundació monàstica impulsada durant la segona meitat del segle IX per la comtessa Ermengarda que, a més, va donar a l’abadia les terres que posseïa en aquest lloc. Les abadesses de Blesle estaven al cap d’un senyoriu que exerciren amb enfrontaments freqüents amb els senyors de Mercoeur amb qui rivalitzaven en l’exercici del seu poder. Els Mercoeur van aconseguir establir-se a Blesle aixecant una fortalesa, malgrat l’oposició de la comunitat benedictina.

Blesle
Saint-Pierre de Blesle

Benedictines

Blesle
Blesle

Tot i que inicialment les monges feien vida comunitària, cap el segle XIV van relaxar-se les normes i pogueren mantenir cases o habitacions privades, amb el seu servei. Cal tenir en compte que la comunitat estava formada per dones procedents de la noblesa. A partir del 1516 la casa va estar regida per abadesses comendatàries i el 1628 es va afiliar a Cluny. El 1789 va esdevenir la seu d’una comunitat de canongesses, acabant amb la comunitat benedictina. Actualment encara es conserva l’església, un edifici que va patir moltes modificacions en època medieval en la seva estructura. Al voltant d’aquesta església de Saint-Pierre es troben les cases de les monges, segurament aixecades al voltant d’un claustre ara desaparegut.

Blesle

Blesle