Priorat de Châtel-Montagne

Alier següent >
contacte

Alier

Es tracta del priorat cluniacenc de Notre-Dame de Châtel-Montagne, una casa mal documentada. El primer esment d’aquest establiment no es troba fins el 1131, però per altra banda hom sap que l’abadia de Cluny tenia béns en aquest lloc el 1095, tal com figura en una butlla d’Urbà II emesa a favor de l’abadia. El 1331 el lloc era propietat d’una comunitat femenina i en aquella època el priorat es trobava en estat de ruïna. Actualment es conserva l’església (ara parroquial) un edifici del segle XII de grans dimensions, de tres naus força estretes amb una capçalera amb deambulatori on s’obren quatre absidioles. Té un transsepte poc aparent interiorment, cobert amb cúpula sobre la que s’aixeca el campanar de planta quadrada. Té adossat un porxo al davant.

Châtel-Montagne
L'actual església de Châtel-Montagne