Puèi Domat
Puy-de-Dôme

Altres monestirs (sense descripció)
Saint-Alyre de Clarmont
Abadia de Montpeyroux
(Puèi Domat)

Abadia cistercenca fundada el 1126 amb la participació de Bonnevaux (Isèra). Va subsistir fins la Revolució, ara es troba en ruïnes

Montpeyroux
Foto de Patrick Boyer, a Wikimedia
Monestir de Lisseul
(Puèi Domat)

Notre-Dame de Lisseul fou fundat per sant Meneleu des de l'abadia de Menat (Puèi Domat), on hi van porfessar la seva mare, germana i promesa (Docula, Bocula i Sensa)

N.-D. de Lisseul
Foto de Lawrence Rush, a Flickr
Monestir de Saint-Saturnin de Vensat

Es tracta d’un antic monestir fundat per sant Brachio (o Braque, ?-576), deixeble de sant Emilià eremita. Brachio va rebre en donació unes terres a Vensat on hi va bastir un monestir dedicat a sant Sadurní. També va fundar dos monestirs prop de Tours a més de participar en la reforma de l’abadia de Menat, fundada poc abans i que patia una època de decadència a causa del relaxament de costums. Més endavant Saint-Saturnin de Vensat seria un priorat del monestir de Menat. L’església del monestir es trobava en mal estat al segle XIX i fou reedificada novament al costat de l’antiga, llavors ja portava l’advocació de Saint-Jean

Saint-Saturnin de Vensat
(després Saint-Jean)