Comanda de La Sauvetat

Puèi Domat següent >
contacte

Puèi Domat

Es tracta d’una comanda hospitalera establerta al sud de Clarmont. El seu origen no és clar, el lloc de La Sauvetat figura esmentat el 1261 i l’any següent ja hi ha constància de l’existència de la comanda hospitalera. El 1287 fou visitada per Simon de Beaulieu, arquebisbe de Bourges (1281-1294). Per altra banda, el 1309 l’orde de l’Hospital va rebre dels templers la comanda d’Olloix i van posar La Sauvetat sota la seva autoritat a causa de la millor situació que tenia. La comanda de La Sauvetat va seguir la seva història, de la que cal destacar el greu episodi de pesta que hom va patir el 1586. La presència dels hospitalers el aquest lloc va acabar amb la Revolució i el 1795 tots els seus béns foren venuts a diversos compradors.

La Sauvetat
Torre de La Sauvetat