Normandia
Abadia d’Ouche. Abadia de Saint-Évroult
< anterior Inici França Normandia Orne següent >

Orne

Aquesta abadia té el seu origen en la figura de sant Évroult. Monjo d’ascendència noble que havia servit a la cort, va deixar el seu monestir de Saint-Martin de Deux-Jumeaux, on s’havia format, per fundar aquesta abadia d’Ouche, on va morir el 706. Aquell primer monestir va quedar destruït a causa de les invasions normandes a finals del segle X. A mitjan del segle XI es va restaurar la casa gràcies a la intervenció de nobles locals amb el vist-i-plau de Guillem el Conqueridor, duc de Normandia i amb la intervenció directa de les abadies de Jumièges (Sena Marítim) i de Notre-Dame du Bec (Eure). Els monjos d'aquesta casa van participar en la fundació de l'abadia de Saint-Georges de Boscherville (Sena Marítim). Va gaudir d’un llarg període de prosperitat que li va permetre reconstruir la seva església i dependències durant el segle XIII. A finals del segle XV s’instaurà el règim de comenda. Va mantenir una existència precària fins l’arribada de la congregació de Saint-Maur (1628) que li va donar un nou impuls, truncat definitivament amb la Revolució. Actualment es conserven les ruïnes de l’església i algunes dependències.

Saint-Évroult
Abadia de Saint-Évroult