Normandia
Abadia de Notre-Dame de Lonlay
< anterior Inici França Normandia Orne següent >

Orne

Es tracta d’un monestir benedictí fundat cap el 1020 gràcies a la participació de Guillaume I de Bellême i de l’abat Gauzlin (1004-1030) de Saint-Benoît-sur-Loire (Loiret) qui va enviar a Guillaume com a primer abat de Lonlay. Des de la seva fundació la nova abadia fou proveïda de béns diversos que s’estenien pel territori i fins i tot per les illes Britàniques, on tenia alguns priorats. Hom considera que la casa va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys, després vindria l’entrada del règim d’abats comendataris. Un gran incendi el 1533 i les guerres de Religió van deixar el monestir en decadència. Tot i l’arribada de la congregació de Saint-Maur (1657) mai es va aconseguir la seva plena recuperació. L’església monàstica conserva només el transsepte romànic i el cor gòtic, la nau s’hauria perdut cap el segle XV. La resta de dependències es van restaurar en època maurista.

Lonlay
Abadia de Lonlay