Monestirs de Borgonya
Franc Comtat

Borgonya-Franc Comtat

Saona i Loira

Cercador contacte Facebook

Saona i Loira

L’abadia benedictina de Saint-Martin d’Autun (Saona i Loira) va rebre en una donació aquest lloc l’any 876. Aquella abadia hi va fundar un priorat que hi depenia. Hugues de Poitiers, un dels seus primers priors, hi va morir el 930 i fou considerat sant; a ran d’això hom va decidir de venerar-lo convenientment i es va aixecar una nova església, on el 1001 es van disposar les seves relíquies.

Anzy le Duc
Façana de l'església

Anzy le Duc
Anzy le Duc

Anzy le Duc
Torre campanar

Això va motivar l’afluència de fidels i la conseqüent prosperitat del centre monàstic. Més endavant patiria els efectes de la Guerra dels Cent Anys i de les Guerres de Religió quan el lloc fou saquejat. Li seguiren altres incidències: un llamp i més endavant un incendi va deixar el lloc en molt mal estat. Amb la Revolució el priorat es va abandonar definitivament i es va utilitzar com a granja, mentre l’església passava a exercir les funcions de parròquia. Després fou declarat Monument Historique (1852) i es va restaurar.

Anzy le Duc
Portada occidental