Monestirs de Borgonya
Franc Comtat

Borgonya-Franc Comtat

Nièvre

Cercador contacte Facebook

Nièvre

Aquest priorat fou fundat per Guillaume I de Nevers, comte entre el 1040 i 1083, que va promocionar la construcció del monestir i la seva església, començada el 1063 i consagrada el 1097. Es va posar dins de l’òrbita de Cluny. Anteriorment a la fundació i en el mateix lloc havia existit des de començament del segle VII una església dedicada a Saint-Columban amb una comunitat monàstica femenina que hauria desaparegut anys després per motius bèl·lics, quedant el lloc abandonat.

Saint Étienne de Nevers
Façana

Prebenedictí

Cluniacencs

Portada

Capçalera

El 1420 i amb motiu de la guerra dels Cent Anys, es va salvar d’un incendi que va destruir completament la resta de dependències monàstiques. Amb la Revolució va patir algunes mutilacions, com ara la pèrdua dels campanars.

Façana del transsepte

Nau central