Monestirs de Borgonya
Franc Comtat

Borgonya-Franc Comtat

Saona i Loira

Cercador contacte Facebook

Saona i Loira

El lloc de Perrecy era propietat del comte Ecchard de Mâcon (810?-876), aquest personatge va formalitzar una deixa testamentària a favor de l’abadia de Fleury (Saint-Benoît-sur-Loire) per la qual aquest lloc va passar a mans d’aquella gran abadia.

Perrecy les Forges
L'església de Perrecy les Forges

Perrecy les Forges
Lateral sud

Perrecy les Forges
Lateral nord

Entre el 880 i 885 es va enviar un grup de nou monjos des de Fleury que s’encarregaren de la construcció d’una església dedicada a la Mare de Déu i a sant Benet, tot això gràcies a les moltes donacions efectuades a favor del nou priorat.

Perrecy les Forges
Torre

Perrecy les Forges
Finestral de l'absis

Entre els anys 1020 i 1030 es va refer l’església. El fet de disposar les relíquies de diversos sants va fer que aquest lloc es convertís en un centre reconegut i objectiu dels pelegrins, el que va influir positivament en la seva situació econòmica que, entre altres coses, va permetre allargar un tram més la nau i bastir un cos al seu davant (1120-1130).

Perrecy les Forges
Nàrtex

Perrecy les Forges
Nàrtex

A partir del 1476 va passar a estar dirigit per abats comendataris, i poc després (entre el 1487 i 1491) es va refer la capçalera ja en estil gòtic. Després es succeïren diversos infortunis, com ara un incendi (1500) i l’esfondrament d’una de les naus laterals, el que va obligar a tancar els arcs que la comunicaven amb la nau central, situació que encara es manté.

Perrecy les Forges
Portal de l'església

Perrecy les Forges
Timpà amb Crist entre àngels

Perrecy les Forges
Encontre entre sant Pau Ermità i sant Antoni. Sant Miquel Arcàngel

Perrecy les Forges
Bes de Judes i Prendiment

Perrecy les Forges
Àngel combatent. Guerrer i au

Perrecy les Forges
Encontre entre sant Pau Ermità i sant Antoni

Perrecy les Forges
Crist en una màndorla

A partir del segle XVIII va entrar en decadència i després de diversos processos hom acordà el seu tancament, fet que es fa efectiu el 1782, passant a exercir les funcions de parròquia. La majoria de construccions conventuals es van enderrocar i amb la Revolució va passar a ser de propietat pública. Més endavant es van recuperar les funcions parroquials i el 1862 el lloc fou declarat Monument Historique, el que va permetre que es portessin a terme obres de restauració.

Perrecy les Forges
Sirena amb cua doble