Centre-Val de Loira
Abadia del Saint-Sépulcre de Seuilly
Abbaye de Seuilly / Sulleium
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre i Loira següent >

Indre i Loira

Es tracta d’una abadia benedictina que es va establir a partir d’un priorat fundat en aquest lloc cap el 1095 per Guillaume de Montsoreau, llavors era una dependència del monestir de Saint-Étienne de Vaux (Charente Marítim) i estava dedicat a sant Pere. Poc abans del 1100, Gautier de Montsoreau (fill de Guillaume) va obtenir el vist-i-plau de Vaux per convertir aquell priorat en abadia sota l’advocació del Saint-Sépulcre, Gautier va dotar també Seuilly amb més béns. El 1150 es van desfer els lligams que encara mantenia amb Saint-Étienne de Vaux. El 1461 la casa fou víctima d’un greu incendi que va obligar a grans obres de reconstrucció fins a finals d’aquell segle. Durant el segle XVII va passar a mans de la congregació de Saint-Maur, época en que es va aixecar la capella que encara es conserva. El 1751 una ventada va emportar-se la teulada de l’església que va quedar fora d’ús.

Seuilly
L'abadia de Seuilly