Centre-Val de Loira
Abadia de Villeloin
Saint-Sauveur de Villeloin / Villalupa
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre i Loira següent >

Indre i Loira

Aquesta abadia fou fundada a mitjan del segle IX, hi ha notícies d’un diploma atorgat en aquest sentit per Carles el Calb (823-877) al palau carolingi de Verberie (Oise) l’any 850. El 858 es consagrava l’església d’aquell monestir que en els primers moments era una dependència de Saint-Paul de Cormery (Indre i Loira) situat prop d’aquí. En la fundació també hi van participar els germans Mainardus i Mainerius que van facilitar unes propietats en aquest lloc que van servir pel seu assentament. El 965 els monjos de Villeloin van aconseguir el dret d’elecció del seu abat esdevenint d’aquesta manera una abadia independent. El lloc va patir especialment durant la guerra dels Cent Anys i més endavant amb les de Religió. Entre 1626 i 1674 Michel de Marolles fou abat d’aquesta casa, era un eminent historiador i va recolzar l’entrada de la congregació de Saint-Maur a l’abadia (1667) que la va mantenir activa fins que la Revolució la va suprimir, quan la seva comunitat era de quatre religiosos. Es van perdre les construccions que integraven el monestir i ara només hi queda el grandiós portal d’entrada amb torres de defensa i algunes construccions d’època maurina. Durant els anys 1920 es van descobrir dues crosses abacials d’època medieval.

Villeloin
Portal de l'abadia de Villeloin