Centre-Val de Loira
Priorat de Villiers
Notre-Dame et Saint-Étienne de Villiers / Villariis / Villeriae
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre i Loira següent >

Indre i Loira

Es tracta d’un priorat de l’orde de Grandmont fundat l’any 1162 en aquest lloc per Enric II rei d'Anglaterra i comte de Turena (1133-1189), es va posar sota l’advocació de la Mare de Déu i sant Esteve. El monarca tenia certa predilecció per Grandmont i va impulsar la creació d’altres priorats d’aquest orde a més d’aquest, que ja estava ocupat de manera provisional des del 1157. El seu fill Ricard Cor de Lleó (1157-1199) va confirmar la fundació el 1189. El 1317 es va reorganitzar l’estructura de l’orde agrupant els priorats i reduint el seu nombre, en la reforma aquesta casa va acollir membres d’altres priorats que van desaparèixer i hi va quedar una àmplia comunitat d’una trentena de monjos, però la crisi política i les guerres que van assolar la regió la va deixar en una situació de decadència que es va allargar en el temps. El 1774 es va suprimir i es va integrar al seminari, però poc després es va anular la resolució tot i que no es va refer i bona part de les construccions es van perdre, després de la Revolució es va vendre per esdevenir una casa de camp després adaptada com a residència. Encara conserva bona part de les seves estructures medievals que es van recuperar al darrer quart del segle XX per acollir eremites seguidors de l’esperit de l’antic orde de Grandmont.

Villiers
Priorat de Villiers