l'Illa de França
Abadia d'Hérivaux
(Herivallis)
< anterior Inici França Illa de França Val-d'Oise següent >

Val-d'Oise

El 1140 es va retirar en aquest lloc Ascelin, en qualitat d’eremita. Ascelin era el senyor de Marly-la-Ville que havia triat aquest indret solitari i relativament apartat de Marly, situat més al sud. Aviat però va reunir una comunitat de seguidors al seu voltant i el 1160 fou regularitzada a instàncies del bisbe de París, que la va posar sota la Regla de Sant Agustí i de la jurisdicció de l’abadia de Saint-Victor d’aquella ciutat. El 1163 papa Alexandre III oficialitzava l’establiment. El 1490 va accedir al càrrec el primer abat comendatari de la casa, Jean de Montmorency. El 1639 fou acceptada per la comunitat la reforma de l’observança en el marc de la tasca que es va fer en aquesta època i en aquest sentit a la mateixa abadia de Saint-Victor i a les cases que hi estaven afiliades. Després de la Revolució l’abadia va quedar sense comunitat i el 1791 fou venuda, abans de final de segle ja s’havia enderrocat en la seva major part.

Hérivaux
L'abadia d'Hérivaux