Canònica de Saint-Jacques de Besiers
Saint-Jacques de Béziers
< anterior Inici França Occitània Erau

Erau

Aquest centre monàstic es troba mal documentat. L’església de Sant Jaume figura esmentada per primer cop l’any 967. Hauria tingut una certa importància, el que explicaria que el vescomte de Besiers, Reinard II, hi fos enterrat l’any 969.

Saint-Jacques de Besiers
L'església de Saint-Jacques de Besiers

Canonges
agustinians

La primera notícia relativa a la comunitat monàstica no es troba fins l’any 1053, quan s’esmenta el seu abat. El 1178 s’especifica que la comunitat estava formada per canonges regulars, que el 1194 seguien la regla agustiniana. La casa fou objecte de disputes entre el bisbe de Besiers i els vescomtes, per seu domini.

Al segle XIII el lloc va entrar en decadència i el 1664 va afiliar-se a la congregació canonical de Sainte-Geneviève, com un intent del seu redreçament. La casa fou suprimida el 1790.

Portal

L'absis