Priorato de Santa Maria de Sant Feliu d’Amunt. Santa Maria de la Salvetat
Sainte-Marie, Saint-Féliu-d'Amont
< anterior Inicio Francia Occitania Pirineos Orientales

Rosellón
Sant Feliu d'Amunt / Saint-Feliu-d'Amont

L’església de Santa Maria, a Sant Feliu d’Amunt és esmentada des del 941, en una venda. L’edifici es va refer en el segle XI i a finals d’aquella centúria segle hi havia una comunitat de canonges, que el 1142 va quedar vinculada a Sant Ruf d’Avinyó. El lloc era conegut com Santa Maria de la Salvetat. Aquesta casa fou secularitzada el 1592, però va seguir mantenint el càrrec de prior fins que el 1699 les seves rendes van passar al seminari de Perpinyà. També s’ha esmentat que en una primera època aquesta casa va pertànyer al l’orde del Temple i que els primers priors que hom coneix, del segle XIII, eren templers.

Santa Maria de Sant Feliu d'Amunt
La iglesia fortificada de Santa Maria

Canónigos
de San Rufo

El ábside

El campanario

Portada

Tímpano de la portada

Herrajes de la puerta

- MONSALVATGE, Francisco (1915). El obispado de Elna. Tomo IV. Olot. Imp. Ramon Bonet
- PONSICH, Pere (1993). Santa Maria de Sant Feliu d’Amunt. En Catalunya romànica. Vol. XIV. Barcelona: Enciclopèdia Catalana
- ZARAGOZA PASCUAL, Ernest (1997). Catàleg dels monestirs catalans. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat
- Gran Enciclopèdia Catalana. Monestir de Sant Feliu d’Amunt (en línea)

Situación:

La iglesia se encuentra dentro del recinto fortificado de Saint-Féliu d'Amont, entre Ille-sur Têt y Perpiñán