Convent de Sant Domènec de Cotlliure

Dominicains de Collioure / Dominics de Cotlliure

(Cotlliure / Collioure, Rosselló, Pirineus Orientals)

Sant Domènec de Cotlliure

Els dominics es van establir a Cotlliure el 1290 gràcies al suport de Guillem Puig d'Orfila, mercader local, i de Jaume II de Mallorca, qui va demanar la seva fundació al capítol provincial de Pàmies d'aquell mateix any, juntament amb el de Puigcerdà. Durant el segle XV es va refer l'església, que es va consagrar el 1475. La Revolució va posar fi a la història del convent, abans d'això, una part de l'establiment ja havia estat destinada a usos militars i a partir del 1926 s'hi va instal·lar un celler. Al Museu de Cotlliure es conserva una part de l'antic claustre.

El claustre, desplaçat al museu
La nau de l'església, ara celler