Monestirs d'Occitània
Galeria sud del claustre de la catedral d'Elna

Claustre d'Elna
Esquema de la galeria sud del claustre de la catedral d'Elna,
amb la distribució dels capitells
Galeria est

El claustre d’Elna està format per quatre galeries que formen un quadrilàter irregular situat al nord de l’església. La galeria més antiga és la que es troba a tocar de l’església i cal datar la seva construcció durant el tercer quart del segle XII, en l’època del bisbe Guillem Jordà que té el seu epitafi, amb el jacent, encastat al mur de la mateixa galeria sud. Durant la primera meitat del segle XIII es van construir les galeries de ponent i nord i no fou fins el segle XIV que es va completar amb la galeria de llevant. Malgrat que la seva construcció es va allargar molt en el temps, les galeries conserven la seva estructura romànica, el que li dóna certa homogeneïtat. Hi ha constància que aquest claustre tenia una galeria superior, de la que es conserven alguns elements dispersos.

Claustre d'Elna
Galeria sud del claustre