Monestirs del
País del Loira
Abadia de Notre-Dame de Clairmont
< anterior Inici França País del Loira Mayenne següent >

Mayenne

Aquest monestir fou creat el 1150 gràcies a la voluntat dels senyors de Laval, fou Guy de Laval qui va demanar la seva fundació a Bernat de Claravall, que el 1152 va fer venir una primera comunitat des de l’abadia de Claravall al davant de la qual es va posar el seu primer abat, Felip. El monestir es va convertir en panteó dels senyors de Laval que s’hi van fer enterrar durant molts anys. El 1204 aquest monestir va fundar una abadia “filla”, la de Fontaine-Daniel al nord-est d’aquí, al mateix departament de Mayenne. El 1509 va morir l’abat Trousson i els monjos van demanar que aquest càrrec l’exercís el bisbe de Rennes, cosa que no va complaure l’orde i es van produir desavinences; el 1513 fou nomenat el primer abat comendatari, bisbe de Tívoli. Va mantenir l’activitat fins el 1792, data en que el lloc fou abandonat a causa de la Revolució, la casa fou venuda i destinada a l’explotació agrícola. Després va quedar abandonada fins que el 1936 fou objecte d’interès de Suzanne Denis i Hélène Blanchot, les quals van impulsar la seva adquisició, protecció i restauració.

Clairmont
Abadia de Clairmont. Capçalera