Monestirs d'Hauts-de-France
Pabordia de Favières
Prévôté de Favières
< anterior Inici França Hauts-de-France Aisne següent >

Aisne

Favières és una de les dependències més importants del gran monestir de Saint-Médard de Soissons, aquesta abadia va fer-se amb la propietat del lloc a l’època de Dagobert III (711-715) gràcies a un donació. La casa estava a càrrec d’un paborde o prepòsit que gestionava els seus interessos de manera similar als priorats rurals o les granges. Hom coneix que a l’època de la guerra dels Cent Anys el lloc va quedar molt afectat a causa dels episodis bèl·lics que va patir el territori. Hom coneix en nom d’alguns pabordes de Favières, com ara Robert, que després esdevindria abat de Saint-Médard (1270-1278). Les notícies d’època moderna són molt escasses, hom suposa que abans de la Revolució, la capella ja s’havia desafectat. Malgrat tractar-se d’un conjunt d’edificacions de caire rural i que ha patit importants modificacions en el decurs dels temps, l’antiga capella i les altres construccions annexes al voltant d’un pati encara presenten prou interès. És de propietat particular.

Favières
La pabordia de Favières